HírTV - Kiegészítenék a sztrájkbizottsági megállapodást

Havi 15 ezer forintos pluszjuttatásban rendezné a pedagógus végzettséggel nem rendelkező iskolai dolgozók bérét a Pedagógusok Szakszervezete.Link a videotárhoz!

M1 - Az ESTE

Január 23-án az M1 Az ESTE című műsorának vendége volt Galló Istvánné. Link a videotárhoz!

A KÖZNEVELÉS VÁLTOZÁSAI III.

A KÖZNEVELÉS VÁLTOZÁSAI II.

 

A KÖZNEVELÉS VÁLTOZÁSAI I.

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A MATHEIDESZ MÁRIA MINŐSÉGI DÍJ (MMMD DÍJ) ELNYERÉSÉRE

Az alapítóról elnevezett Minőségi Díjat Matheidesz Mária hozta létre a nyelvtanulás elősegítése céljából. Az MMM Díjat kezelő kuratórium a minőségdíjat évente két külön kategóriában ítéli oda az idegen nyelvet oktató tanároknak, illetve a nyelvtanuló diákoknak.

Felnőtt félelem, rossz bánásmód

Bár a gyermekeket érintő jogszabályok szintjén Magyarország abszolút az élvonalba tartozik, mégis a magyar gyerekek ismerik legkevésbé a jogaikat Európában. – Cikk ismertető a Pedagógusok Lapja 2015/01-es számából.

Az Alapítvány és Magániskolák Egyesületének (AME) Nyilatkozata

Az AME nyilatkozata a 2015. évi Költségvetési törvény tervezetéről, mely a nem állami és nem egyházi fenntartású közoktatási intézmények állami támogatását – egy ennek ellentmondó ígéret ellenére - 75%-ára kívánja csökkenteni.

PSZ közleménye a 2014. november 22-i tüntetés petíciójával kapcsolatos kormányzati intézkedésekről

A 2014. november 22-i tüntetés résztvevői petícióban fogalmazták meg azokat a követeléseket, amelyeket időszerűnek és fontosnak tartottak a gyermekszegénység felszámolása és a köznevelés költségvetési helyzetének javítása érdekében. A petíciót a három közjogi méltóságnak címezve átadták az Emberi Erőforrások Minisztériuma kijelölt képviselőinek. Jól jellemzi a jelenlegi közállapotokat, hogy a mai napig egyik címzett sem érezte fontosnak választ adni annak a közel tízezer embernek, akik elfogadták a petíciót. A Pedagógusok Szakszervezete ezért elengedhetetlennek tartja, hogy erről a tényről a nyilvánosságot tájékoztassa.

Ennyit keresnek januártól a pedagógusok: itt vannak az adatok

Kedves Kollégák! Az eduline.hu kiszámolta, mennyit keresnek januártól azok a tanárok, tanítók és óvodapedagógusok, akik a 2014-es minősítési eljáráson megfeleltek, így 2015. január 1-től ideiglenesen a pedagógus II fokozatba kerülnek? Itt nézhetitek meg a bruttó béreket tartalmazó táblázatot.

Oldalak

Feliratkozás Pedagógusok Szakszervezete RSS csatornájára