Lánchíd Rádió - Legalább 100 milliárd hiányzik a Klik működéséhez

Hiába terveztek jövőre az állami költségvetésben több pénzt az állami intézményfenntartó működéséhez, a Klik megalakulása óta forráshiányos. Ezért írt a minap nyílt levelet országgyűlési képviselőknek a Pedagógusok Szakszervezete. Erről is nyilatkozott a Lánchíd Rádió reggeli műsorának Galló Istvánné, a PSZ elnöke 2015. május 26-án.

HírTv - Szakképzés: a PSZ attól tart, elküldik a tanárokat

Elbocsátásoktól tart a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a szakképzési rendszer átalakítása miatt – erről nyilatkozott Galló Istvánné elnök a HírTV Híradójának 2015. május 23-án. Link a videotárhoz!

Klubrádió - Visszaél a tanárok helyzetével a Klik

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak kb. 10 milliárd forintos hiánnyal küszködik. Az intézmény alultervezett költségvetése a tanárok isszák meg a levét.
Letölthető hanganyag!

Kossuth Rádió - Megosztják a Klik költségvetését?

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál lévő iskolák és a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz nyáron átkerülő mintegy négyszáz szakképző intézmény működését veszélyben látja a Pedagógusok Szakszervezete, ha jelenlegi formájában fogadják el a képviselők a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot – erről nyilatkozott a PSZ elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Bár a tavalyi évhez képest 17 milliárd forinttal emelkedik a Klik  büdzséje, ez azonban még a pedagógusok illetmény-előmeneteli rendszerének a változásához sem elég. Link a 2015. május 19-én elhangzott reggeli műsorhoz!

7/24 - A PSZ bezárná a kiskaput a közfoglalkoztatásban

A Pedagógusok Szakszervezete törvénymódosító javaslatot készített – ha ezt elfogadnák, bezárulna az a kiskapu, amely ma lehetővé teszi, hogy közfoglalkozatásban alkalmazzanak dolgozókat a Klik-nél. A 7/24 összeállítása idézte a PSZ elnökének sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

Klubrádió - Több pénz kellene az oktatásra

Sokkal több pénz kellene jövőre az oktatási rendszer működéséhez,  ezért a PSZ nyílt levelet írt az országgyűlési képviselőknek, arra kérve őket: számoljanak, mielőtt elfogadják a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot. Galló Istvánné, a PSZ elnöke a Klubrádió Esti gyors című műsorában is kifejtette véleményét.

Nyílt levél és törvénymódosítási javaslat a PSZ-től

Nyílt levelet írt országgyűlési képviselőknek a jövő évi költségvetési törvényjavaslat miatt a Pedagógusok Szakszervezete, mert az nem garantálja a köznevelés zavartalan működéséhez szükséges pénzt.

Lánchíd Rádió - Ne csak a döntést közöljék!

Miniszterén is átlépve hozott döntést a kormány a budapesti Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola jogutódlással történő megszüntetéséről - nyilatkozta a Lánchíd Rádió Reggeli Hírjárat című műsorának Galló Istvánné, a PSZ elnöke. Arra is felhívta a figyelmet, hogy több mint ezer gyermek továbbtanulása került veszélybe, ráadásul a kormány döntése tanárok elbocsátásával is járhat. Letölthető hanganyag!

 

Pedagógus-életpályamodell a gyermekvédelmi szakellátási intézményekben és a javítóintézetben

  A PSZ tagjai számára hozzáférhető zárt felületen tájékoztatást találnak a pedagógus életpálya-modellel összefüggő jogi szabályozásról a gyermekvédelem területén

Megerősítette a kormány a 2013-ban pedagógus szakszervezetekkel kötött megállapodást

 

Oldalak

Feliratkozás Pedagógusok Szakszervezete RSS csatornájára