HírTV - A PSZ megtámadta a kormány döntését

A PSZ szerint elfogadhatatlan a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola jogutódlással történő megszüntetéséről szóló döntés, már csak azért is, mert a kormány előzetesen nem kérte ki az érintettek véleményét. Galló Istvánné elnök a HírTV Híradójának is nyilatkozott erről 2015. április 17-én. Link a videotárhoz!

Lánchíd Rádió - Ne csak a döntést közöljék!

Miniszterén is átlépve hozott döntést a kormány a budapesti Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola jogutódlással történő megszüntetéséről - nyilatkozta a Lánchíd Rádió Reggeli Hírjárat című műsorának Galló Istvánné, a PSZ elnöke. Arra is felhívta a figyelmet, hogy több mint ezer gyermek továbbtanulása került veszélybe, ráadásul a kormány döntése tanárok elbocsátásával is járhat. Letölthető hanganyag!

Klubrádió - Reggeli gyors

A kormány több szempontból is jogszerűtlen döntést hozott az iskola megszüntetéséről. Nemcsak a gyerekek helyzete bizonytalan, hanem a tanároké is - hívta fel a figyelmet Galló Istvánné, a PSZ elnöke abban az interjúban, amelyet a Klubrádió Reggeli gyors című műsorának adott 2015. április 17-én. Letölthető hanganyag!

ATV START - Tiltakozik a szakszervezet az iskolabezárás ellen

Levelet ír a PSZ elnöke a Klik vezetőjének: kéri a  budapesti Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola jogutódlással történő megszüntetésével kapcsolatos dokumentumokat. A PSZ bírósághoz fordul, ha a kormány nem változtatja meg döntését - erről is nyilatkozott Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az atv Start című műsorának.
Nézze meg a műsort!

A PSZ megtámadja a kormány döntését

A kormányfőnek és a kormánynak címzett beadványban a PSZ megtámadja a Raoul Wallenberg Szakközépiskola jogutódlással történő megszüntetéséről hozott döntést. Az érdekvédelmi szervezet kezdeményezi annak visszavonását, de ha ez nem történik meg, a PSZ bírósághoz fordul, kérve a döntés érvénytelenségének megállapítását. A részletes indoklást is tartalmazza a kormánynak elküldött levél.

Határozatot hozott a PSZ Országos Jelölő Bizottsága

A Pedagógusok Szakszervezete Országos Jelölő Bizottsága 2015. április 2-ai ülésén a követ­kező határozatokat hozta...

Jövőre is szerveznek országos értekezletet az óvodapedagógusok

A PSZ óvodapedagógiai tagozatának intéző bizottsága ülést tartott a budapesti székházban 2015. április 14-én. Verba Attiláné tagozatvezető tájékoztatást adott arról, hogy továbbra is folynak a tárgyalások az EMMI államtitkárságával a nevelést-oktatást segítő technikai-adminisztratív dolgozók béren felüli juttatásáról, miután az említett körbe tartozók 2008 óta nem kaptak béremelést és a konvergencia-program miatt jövőre sem számíthatnak erre.
Tekintse meg képgalériánkat!

Iskolatitkárokkal találkoztak a PSZ vezetői

Iskolatitkárok Facebook-csoportjának tagjai találkoztak Galló Istvánnéval, a PSZ elnökével és Szabó Zsuzsa alelnökkel Budapesten, 2015. április 2-án. A PSZ budapesti székházában tartott megbeszélésen a nevelést-oktatást segítő adminisztratív-technikai dolgozók (ide tartoznak az iskolatitkárok is) hatékonyabb érdekérvényesítésének lehetőségeiről volt szó.

A Magyar Óvodapedagógiai Egyesület szakmai VÉLEMÉNYE a mórahalmi esetről

Mindjárt az elején szeretném leszögezni, - egyetértek azokkal a véleménynyilvánítókkal -  akik a mórahalmi kormányablak felavatásán ( az óvodás gyermekek által előadott műsorszám szövegét) a legdurvább pártállami időkre emlékeztetőnek ítélték. Véleményem szerint az elhangzott szöveget gyermekekkel előadatni, elfogadhatatlan, megengedhetetlen sőt egyenesen szégyen, ami rendkívül rossz fényt vet az óvodákra és az óvodapedagógusokra is.

Intő példa

Kedves kollégák és honlap-látogatók!

Ma reggel óta ez a videó kering az interneten. Soha nem fordult elő, hogy a PSZ honlapjára ilyen “tájékoztatót” feltettünk volna. Ám a felvételt látva úgy döntöttük, mi is megosztjuk ezt. Nem fűzünk hozzá véleményt. De mindenkit gondolkodásra biztatunk. https://www.youtube.com/watch?v=ywyoiig_Nqw

Oldalak

Feliratkozás Pedagógusok Szakszervezete RSS csatornájára