TV2 Mokka - Bíróságra viheti a PSZ a kormány döntését

Súlyosan sérti a nemzeti köznevelési törvényt az a döntés, amelyet a kormány elfogadott a budapesti szakközépiskoláról. A PSZ továbbra sem látja, miért akarja a kormány ezt az iskolát szétköltöztetni, amikor az egész szakképzés rendszere átalakul. Erről  nyilatkozott Galló Istvánné, a PSZ elnöke a TV2 Mokka című műsorának, melynek vendége volt az iskola igazgató-helyettese is 2015. április 21-én. Link a videotárhoz!

HírTV - A PSZ megtámadta a kormány döntését

A PSZ szerint elfogadhatatlan a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola jogutódlással történő megszüntetéséről szóló döntés, már csak azért is, mert a kormány előzetesen nem kérte ki az érintettek véleményét. Galló Istvánné elnök a HírTV Híradójának is nyilatkozott erről 2015. április 17-én. Link a videotárhoz!

A PSZ megtámadja a kormány döntését

A kormányfőnek és a kormánynak címzett beadványban a PSZ megtámadja a Raoul Wallenberg Szakközépiskola jogutódlással történő megszüntetéséről hozott döntést. Az érdekvédelmi szervezet kezdeményezi annak visszavonását, de ha ez nem történik meg, a PSZ bírósághoz fordul, kérve a döntés érvénytelenségének megállapítását. A részletes indoklást is tartalmazza a kormánynak elküldött levél.

Határozatot hozott a PSZ Országos Jelölő Bizottsága

A Pedagógusok Szakszervezete Országos Jelölő Bizottsága 2015. április 2-ai ülésén a követ­kező határozatokat hozta...

Jövőre is szerveznek országos értekezletet az óvodapedagógusok

A PSZ óvodapedagógiai tagozatának intéző bizottsága ülést tartott a budapesti székházban 2015. április 14-én. Verba Attiláné tagozatvezető tájékoztatást adott arról, hogy továbbra is folynak a tárgyalások az EMMI államtitkárságával a nevelést-oktatást segítő technikai-adminisztratív dolgozók béren felüli juttatásáról, miután az említett körbe tartozók 2008 óta nem kaptak béremelést és a konvergencia-program miatt jövőre sem számíthatnak erre.
Tekintse meg képgalériánkat!

Iskolatitkárokkal találkoztak a PSZ vezetői

Iskolatitkárok Facebook-csoportjának tagjai találkoztak Galló Istvánnéval, a PSZ elnökével és Szabó Zsuzsa alelnökkel Budapesten, 2015. április 2-án. A PSZ budapesti székházában tartott megbeszélésen a nevelést-oktatást segítő adminisztratív-technikai dolgozók (ide tartoznak az iskolatitkárok is) hatékonyabb érdekérvényesítésének lehetőségeiről volt szó.

A Magyar Óvodapedagógiai Egyesület szakmai VÉLEMÉNYE a mórahalmi esetről

Mindjárt az elején szeretném leszögezni, - egyetértek azokkal a véleménynyilvánítókkal -  akik a mórahalmi kormányablak felavatásán ( az óvodás gyermekek által előadott műsorszám szövegét) a legdurvább pártállami időkre emlékeztetőnek ítélték. Véleményem szerint az elhangzott szöveget gyermekekkel előadatni, elfogadhatatlan, megengedhetetlen sőt egyenesen szégyen, ami rendkívül rossz fényt vet az óvodákra és az óvodapedagógusokra is.

Intő példa

Kedves kollégák és honlap-látogatók!

Ma reggel óta ez a videó kering az interneten. Soha nem fordult elő, hogy a PSZ honlapjára ilyen “tájékoztatót” feltettünk volna. Ám a felvételt látva úgy döntöttük, mi is megosztjuk ezt. Nem fűzünk hozzá véleményt. De mindenkit gondolkodásra biztatunk. https://www.youtube.com/watch?v=ywyoiig_Nqw

Sztrájkbizottság sajtótájékoztató

Folytatódnak a tárgyalások a köznevelési államtitkársággal és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) az oktatást-nevelést segítő dolgozók béren kívüli juttatásáról, amelyre ígéretet kaptak a sztrájkmegállapodást korábban aláíró szakszervezetek. Erről a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke beszélt budapesti sajtótájékoztatóján, 2015. március 26-án.

Tájékoztató

A Pedagógusok Szakszervezete Országos Jelölőbizottsága a PSZ alelnöki tisztségre történő jelölést 2015. március 15-én lezárta.
Az Országos Jelölőbizottság 2015. április 2-án tartja soron következő ülését, amelyen megvizsgálja a jelölések szabályosságát, és ezt követően határozatot hoz a jelölésekről. Az ülésen kitűzi a jelöltek meghallgatásának időpontját, és megfogalmazza a meghallgatás témaköreit.
Az alelnökjelöltek nevét, ezt követően nyilvánosságra hozza.

Oldalak

Feliratkozás Pedagógusok Szakszervezete RSS csatornájára