Lánchíd Rádió - Béren kívüli juttatás az iskolai dolgozóknak

40-50 ezer nem pedagógus végzettségű iskolai dolgozó kaphat béren kívüli juttatást az érdekvédők és a köznevelési államtitkárság megállapodása értelmében – közölte a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Letölthető hanganyag!

ATV START - Újabb pedagógusbér-emelés ígéret

Március 30-án az ATV START című műsorának vendége volt Galló Istvánné. Link a videotárhoz!

Sztrájkbizottság sajtótájékoztató

Folytatódnak a tárgyalások a köznevelési államtitkársággal és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) az oktatást-nevelést segítő dolgozók béren kívüli juttatásáról, amelyre ígéretet kaptak a sztrájkmegállapodást korábban aláíró szakszervezetek. Erről a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke beszélt budapesti sajtótájékoztatóján, 2015. március 26-án.

Tájékoztató

A Pedagógusok Szakszervezete Országos Jelölőbizottsága a PSZ alelnöki tisztségre történő jelölést 2015. március 15-én lezárta.
Az Országos Jelölőbizottság 2015. április 2-án tartja soron következő ülését, amelyen megvizsgálja a jelölések szabályosságát, és ezt követően határozatot hoz a jelölésekről. Az ülésen kitűzi a jelöltek meghallgatásának időpontját, és megfogalmazza a meghallgatás témaköreit.
Az alelnökjelöltek nevét, ezt követően nyilvánosságra hozza.

Gyermekvédelmi országos értekezlet a PSZ budapesti székházában

Országos értekezletet tartott 2015. március 12-én a PSZ Gyermekvédelmi Tagozata, melyen meghívottként gyermekotthonok igazgatói, helyettesei, szakmai vezetők is részt vettek.
Tekintse meg az előadó prezentációját és képgalériánkat!

PSZ felmérése a pedagógusok terhelésének mértékéről

A kérdőív kiltöltése február 28-án lezárult. Köszönjük a beérkezett válaszokat!

Válaszok megtekintése

A kilencéves iskola az általános a világon

“Az a jó közoktatás, amely a gyerekekhez igazodik” - mondta a Metropol című lapnak Galló Istvánné, a PSZ elnöke a 9 évfolyamos általános iskola terve kapcsán.

 

A pedagógusok többsége leterhelt

Többet dolgoznak az új életpályamodell bevezetésével, a többségnek nem fizetik ki a túlórát - írta a Metropol

Óvodapedagógiai országos értekezlet a PSZ budapesti székházában

Az ország minden részéből érkeztek óvónők és óvodai dolgozók a Pedagógusok Szakszervezetének országos értekezletére 2015. február 24-én.

Eredményes tárgyalások a KLIK SZMSZ-éről

 

Oldalak

Feliratkozás Pedagógusok Szakszervezete RSS csatornájára