RTL Klub - Túlterheltek a pedagógusok

Február 23-án az RTL Klub Híradó című műsorának nyilatkozott Galló Istvánné, a PSZ elnöke. Link a videotárhoz!

A kilencéves iskola az általános a világon

“Az a jó közoktatás, amely a gyerekekhez igazodik” - mondta a Metropol című lapnak Galló Istvánné, a PSZ elnöke a 9 évfolyamos általános iskola terve kapcsán.

 

A pedagógusok többsége leterhelt

Többet dolgoznak az új életpályamodell bevezetésével, a többségnek nem fizetik ki a túlórát - írta a Metropol

Óvodapedagógiai országos értekezlet a PSZ budapesti székházában

Az ország minden részéből érkeztek óvónők és óvodai dolgozók a Pedagógusok Szakszervezetének országos értekezletére 2015. február 24-én.

Eredményes tárgyalások a KLIK SZMSZ-éről

 

Rövidesen kezdődnek az egyeztetések a minisztériummal a szakképzés átalakításáról

Czomba Sándor szakképzésért felelős államtitkárral, valamint Odrobina László helyettes államtitkárral találkozott a Nemzetgazdasági Minisztériumban Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke és Szüdi János szakértő 2015. január 30-án, pénteken. A megbeszélésen megállapodtak arról, hogy hamarosan megkezdik a szakértői szintű tárgyalásokat a szakképzés kormány által tervezett átalakításáról.

Az esélyegyenlőség megteremtése elsősorban az állam feladata

Dr. Demeter Judit, az Egyenlő Bánásmód Hatóság volt elnöke szerint Magyarországon nem az a kérdés, hogy mennyi pénzből lehetne felszámolni az esélyegyenlőtlenséget, hanem hogy mennyiből lehet megállítani, visszafordítani a kedvezőtlen változásokat. Úgy véli, az esélyegyenlőség megteremtése olyan komplex társadalompolitikai döntéssorozatot igényelne, amelyben a gazdaság, az oktatás- és a szociálpolitika, a foglalkoztatás és a családpolitika mind egy irányba, a társadalmi igazságosság irányába mutat. Beszélgetésünkből az is kiderül, a volt elnök szerint milyen jövőt ígér, ha nem lépünk az ügyben.  – Interjú a Pedagógusok Lapja 2015/01-es számából.

A KÖZNEVELÉS VÁLTOZÁSAI III.

A KÖZNEVELÉS VÁLTOZÁSAI II.

 

A KÖZNEVELÉS VÁLTOZÁSAI I.

 

Oldalak

Feliratkozás Pedagógusok Szakszervezete RSS csatornájára