Lánchíd Rádió - Ne csak a döntést közöljék!

Miniszterén is átlépve hozott döntést a kormány a budapesti Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola jogutódlással történő megszüntetéséről - nyilatkozta a Lánchíd Rádió Reggeli Hírjárat című műsorának Galló Istvánné, a PSZ elnöke. Arra is felhívta a figyelmet, hogy több mint ezer gyermek továbbtanulása került veszélybe, ráadásul a kormány döntése tanárok elbocsátásával is járhat. Letölthető hanganyag!

Klubrádió - Reggeli gyors

A kormány több szempontból is jogszerűtlen döntést hozott az iskola megszüntetéséről. Nemcsak a gyerekek helyzete bizonytalan, hanem a tanároké is - hívta fel a figyelmet Galló Istvánné, a PSZ elnöke abban az interjúban, amelyet a Klubrádió Reggeli gyors című műsorának adott 2015. április 17-én. Letölthető hanganyag!

ATV START - Tiltakozik a szakszervezet az iskolabezárás ellen

Levelet ír a PSZ elnöke a Klik vezetőjének: kéri a  budapesti Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola jogutódlással történő megszüntetésével kapcsolatos dokumentumokat. A PSZ bírósághoz fordul, ha a kormány nem változtatja meg döntését - erről is nyilatkozott Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az atv Start című műsorának.
Nézze meg a műsort!

ATV - A PSZ megtámadta a kormány döntését

A Pedagógusok Szakszervezete megtámadta a kormány március 18-án hozott döntését, amely a budapesti Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola jogutódlással történő megszüntetéséről szól. Az érdekvédelmi szervezet erről levélben tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt. A PSZ arra kéri a kormányt, vonja vissza jogszabálysértő döntését, ellenkező esetben a bíróságon kezdeményezi az érvénytelenség megállapítását. Erről nyilatkozott Galló Istvánné, a PSZ elnöke az ATV Híradójának 2015. április 16-án.
Nézze meg az összeállítást!

HírTV - A PSZ megtámadja a kormány döntését

Április 16-án a HírTV Híradó című műsorának nyilatkozott Galló Istvánné. Link a videotárhoz!

Inforádió - A PSZ megtámadja a kormány döntését

A Pedagógusok Szakszervezete Orbán Viktor miniszterelnökhöz, illetve a magyar kormányhoz fordult, hogy a március 18-ai kormányülésen hozott döntését a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola megszüntetéséről vonja vissza. A PSZ álláspontja szerint a kormány megsértette a köznevelési törvény intézmények összevonásáról, megszüntetéséről szóló eljárási rendjét. Az Inforádiótól Fehér Anna Magda kérdezte Galló Istvánnét, a Pedagógusok Szakszervezetének elnökét. Letölthető hanganyag!

 

A PSZ megtámadja a kormány döntését

A kormányfőnek és a kormánynak címzett beadványban a PSZ megtámadja a Raoul Wallenberg Szakközépiskola jogutódlással történő megszüntetéséről hozott döntést. Az érdekvédelmi szervezet kezdeményezi annak visszavonását, de ha ez nem történik meg, a PSZ bírósághoz fordul, kérve a döntés érvénytelenségének megállapítását. A részletes indoklást is tartalmazza a kormánynak elküldött levél.

Határozatot hozott a PSZ Országos Jelölő Bizottsága

A Pedagógusok Szakszervezete Országos Jelölő Bizottsága 2015. április 2-ai ülésén a követ­kező határozatokat hozta...

Jövőre is szerveznek országos értekezletet az óvodapedagógusok

A PSZ óvodapedagógiai tagozatának intéző bizottsága ülést tartott a budapesti székházban 2015. április 14-én. Verba Attiláné tagozatvezető tájékoztatást adott arról, hogy továbbra is folynak a tárgyalások az EMMI államtitkárságával a nevelést-oktatást segítő technikai-adminisztratív dolgozók béren felüli juttatásáról, miután az említett körbe tartozók 2008 óta nem kaptak béremelést és a konvergencia-program miatt jövőre sem számíthatnak erre.
Tekintse meg képgalériánkat!

Iskolatitkárokkal találkoztak a PSZ vezetői

Iskolatitkárok Facebook-csoportjának tagjai találkoztak Galló Istvánnéval, a PSZ elnökével és Szabó Zsuzsa alelnökkel Budapesten, 2015. április 2-án. A PSZ budapesti székházában tartott megbeszélésen a nevelést-oktatást segítő adminisztratív-technikai dolgozók (ide tartoznak az iskolatitkárok is) hatékonyabb érdekérvényesítésének lehetőségeiről volt szó.

Oldalak

Feliratkozás Pedagógusok Szakszervezete RSS csatornájára