Rövidesen kezdődnek az egyeztetések a minisztériummal a szakképzés átalakításáról

Czomba Sándor szakképzésért felelős államtitkárral, valamint Odrobina László helyettes államtitkárral találkozott a Nemzetgazdasági Minisztériumban Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke és Szüdi János szakértő 2015. január 30-án, pénteken. A megbeszélésen megállapodtak arról, hogy hamarosan megkezdik a szakértői szintű tárgyalásokat a szakképzés kormány által tervezett átalakításáról.

Az esélyegyenlőség megteremtése elsősorban az állam feladata

Dr. Demeter Judit, az Egyenlő Bánásmód Hatóság volt elnöke szerint Magyarországon nem az a kérdés, hogy mennyi pénzből lehetne felszámolni az esélyegyenlőtlenséget, hanem hogy mennyiből lehet megállítani, visszafordítani a kedvezőtlen változásokat. Úgy véli, az esélyegyenlőség megteremtése olyan komplex társadalompolitikai döntéssorozatot igényelne, amelyben a gazdaság, az oktatás- és a szociálpolitika, a foglalkoztatás és a családpolitika mind egy irányba, a társadalmi igazságosság irányába mutat. Beszélgetésünkből az is kiderül, a volt elnök szerint milyen jövőt ígér, ha nem lépünk az ügyben.  – Interjú a Pedagógusok Lapja 2015/01-es számából.

A KÖZNEVELÉS VÁLTOZÁSAI III.

A KÖZNEVELÉS VÁLTOZÁSAI II.

 

A KÖZNEVELÉS VÁLTOZÁSAI I.

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A MATHEIDESZ MÁRIA MINŐSÉGI DÍJ (MMMD DÍJ) ELNYERÉSÉRE

Az alapítóról elnevezett Minőségi Díjat Matheidesz Mária hozta létre a nyelvtanulás elősegítése céljából. Az MMM Díjat kezelő kuratórium a minőségdíjat évente két külön kategóriában ítéli oda az idegen nyelvet oktató tanároknak, illetve a nyelvtanuló diákoknak.

Felnőtt félelem, rossz bánásmód

Bár a gyermekeket érintő jogszabályok szintjén Magyarország abszolút az élvonalba tartozik, mégis a magyar gyerekek ismerik legkevésbé a jogaikat Európában. – Cikk ismertető a Pedagógusok Lapja 2015/01-es számából.

Az Alapítvány és Magániskolák Egyesületének (AME) Nyilatkozata

Az AME nyilatkozata a 2015. évi Költségvetési törvény tervezetéről, mely a nem állami és nem egyházi fenntartású közoktatási intézmények állami támogatását – egy ennek ellentmondó ígéret ellenére - 75%-ára kívánja csökkenteni.

PSZ közleménye a 2014. november 22-i tüntetés petíciójával kapcsolatos kormányzati intézkedésekről

A 2014. november 22-i tüntetés résztvevői petícióban fogalmazták meg azokat a követeléseket, amelyeket időszerűnek és fontosnak tartottak a gyermekszegénység felszámolása és a köznevelés költségvetési helyzetének javítása érdekében. A petíciót a három közjogi méltóságnak címezve átadták az Emberi Erőforrások Minisztériuma kijelölt képviselőinek. Jól jellemzi a jelenlegi közállapotokat, hogy a mai napig egyik címzett sem érezte fontosnak választ adni annak a közel tízezer embernek, akik elfogadták a petíciót. A Pedagógusok Szakszervezete ezért elengedhetetlennek tartja, hogy erről a tényről a nyilvánosságot tájékoztassa.

Ennyit keresnek januártól a pedagógusok: itt vannak az adatok

Kedves Kollégák! Az eduline.hu kiszámolta, mennyit keresnek januártól azok a tanárok, tanítók és óvodapedagógusok, akik a 2014-es minősítési eljáráson megfeleltek, így 2015. január 1-től ideiglenesen a pedagógus II fokozatba kerülnek? Itt nézhetitek meg a bruttó béreket tartalmazó táblázatot.

Oldalak

Feliratkozás Pedagógusok Szakszervezete RSS csatornájára