Az Alapítvány és Magániskolák Egyesületének (AME) Nyilatkozata

Az AME nyilatkozata a 2015. évi Költségvetési törvény tervezetéről, mely a nem állami és nem egyházi fenntartású közoktatási intézmények állami támogatását – egy ennek ellentmondó ígéret ellenére - 75%-ára kívánja csökkenteni.

PSZ közleménye a 2014. november 22-i tüntetés petíciójával kapcsolatos kormányzati intézkedésekről

A 2014. november 22-i tüntetés résztvevői petícióban fogalmazták meg azokat a követeléseket, amelyeket időszerűnek és fontosnak tartottak a gyermekszegénység felszámolása és a köznevelés költségvetési helyzetének javítása érdekében. A petíciót a három közjogi méltóságnak címezve átadták az Emberi Erőforrások Minisztériuma kijelölt képviselőinek. Jól jellemzi a jelenlegi közállapotokat, hogy a mai napig egyik címzett sem érezte fontosnak választ adni annak a közel tízezer embernek, akik elfogadták a petíciót. A Pedagógusok Szakszervezete ezért elengedhetetlennek tartja, hogy erről a tényről a nyilvánosságot tájékoztassa.

Ennyit keresnek januártól a pedagógusok: itt vannak az adatok

Kedves Kollégák! Az eduline.hu kiszámolta, mennyit keresnek januártól azok a tanárok, tanítók és óvodapedagógusok, akik a 2014-es minősítési eljáráson megfeleltek, így 2015. január 1-től ideiglenesen a pedagógus II fokozatba kerülnek? Itt nézhetitek meg a bruttó béreket tartalmazó táblázatot.

Tiltakozó nyilatkozat a középfokú oktatás átalakításával kapcsolatban

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tantestülete tiltakozó nyilatkozatot adott ki a középfokú oktatás tervezett átalakítása miatt. A dokumentumban leírtak egybecsengenek a Pedagógusok Szakszervezetének az álláspontjával. Ezért kérjük, csatlakozz a felhíváshoz, és aláírásoddal fejezd ki tiltakozásodat!

ETUCE kongresszus

Az ETUCE kongresszusán (2014. november 26. ) a PSZ elnöke, Galló Istvánné beszélt az oktatás magyarországi helyzetéről.

Levél Dúró Dórának, a kulturális bizottság elnökének

 

November 22-én átadott petíció

A PSZ november 22-ei demonstrációján átadott petíció.

November 22-ei demonstráció felvételei

A PSZ november 22-ei demonstrációjának felvételei. Link a videotárhoz!

Közös cselekvésre, közös fellépésre van szükség!

A Pedagógusok Szakszervezete 2014. november 22-én, szombaton 14 órától demonstrációt tart Budapesten.
Gyülekezés: 13 órától a Széchenyi István téren (a Magyar Tudományos Akadémia előtt). Nagygyűlés 14:30-kor a Szalay utcában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt.
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/312841998916133/

Mentsük meg az oktatást, mentsük meg a jövőnket!

A Pedagógusok Szakszervezete demonstrációt tart a Magyar Közoktatás Napján 2014. november 22-én, szombaton 14 órától Budapesten.
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/312841998916133/

Oldalak

Feliratkozás Pedagógusok Szakszervezete RSS csatornájára