Üdvözöljük a Pedagógusok Szakszervezete honlapján!


98 éve az érdekvédelem szolgálatában

Elnöki köszöntő


A PSZ az egyik legrégebbi, taglétszámát tekintve egyik legnagyobb ágazati szakszervezet Magyarországon. TOVÁBB

 

Pedagógusok, honlaplátogatók figyelem!

 

Alkotmánybírósághoz fordult a PSZ. A PSZ minden lehetséges eszközzel fellép - a megítélése szerint - alaptörvény-ellenes intézkedés ellen.

 

Beadvány-minta azok részére, akik „sikertelen” minősítési eljárás miatt kimaradnának a Pedagógus II. fokozatba történő automatikus átsorolásból

 

A 326-os Korm. rendelet módosításáról szóló Tájékoztató negyedik része megtekinthető a zárt felületen. 

 

Az alábbiakban olvashatják azt a levelet, amelyet a Pedagógusok Szakszervezete írt a minap az oktatási államtitkárnak, sürgetve a Pedagógusok Sztrájkbizottsága azonnali összehívását.
LINK

 

Ez történt

Elfogadták a PSZ meghívását, csak nem jelentek meg...

2016, október 24 - 15:52, Amit tettünk

Értékelje a cikket
  Átlag: 5 (szavazat)

Elfogadhatatlan módszernek tartja Galló Istvánné, a PSZ elnöke, hogy az Országos Vezetőség ülésére meghívott, kormányt képviselő vendégek elfogadták ugyan a meghívást, de a szakképzés változásait áttekintő rendezvényen nem jelentek meg.                

Tovább

Folynak a tárgyalások az önkormányzatokkal az iskolák átadásáról

2016, október 24 - 13:56, Hírek

Értékelje a cikket
  Átlag: 4 (szavazat)

Munkaértekezletet tartottak a tankerületi igazgatók: megosztották tapasztalataikat azokról a tárgyalásokról, amelyeket az önkormányzatokkal folytatnak az iskolák működtetésének átadásáról. A tanácskozáson szó volt a jövő évi költségvetés tervezéséről is - erről a Magyar Hírlap írt.  

Tovább

Lapszemle október 21.

2016, október 21 - 10:52, Lapszemle

Értékelje a cikket
  Átlag: 5 (szavazat)

A PSZ nem ért egyet a köznevelési törvény tervezett módosításával, nem erőltetné a szakképzésbe a diákokat és megvan a tankötelezettség leszállításának következménye: több tízezer diák hagyja el az iskolát, ha betölti a 16-dik életévét.          

Tovább

Sok diák hagyja ott az iskolát

2016, október 21 - 09:38, Közszereplések

Értékelje a cikket
  Átlag: 4.5 (szavazat)

A PSZ szerint megvan a tankötelezettség leszállításának következménye: több tízezer diák hagyja el az iskolát, ha betölti a 16-dik életévét. Az EMMI szerint korábban még nagyobb arányú volt a lemorzsolódás. Galló Istvánné elnök az RTL híradójának nyilatkozott 2016. október 20-án.

Tovább

Papírízű harc az iskolaelhagyás ellen

2016, október 20 - 15:36, Hírek

Értékelje a cikket
  Átlag: 4 (szavazat)

Az iskolarendszer térségi fejlesztése, a korai jelzőrendszer működési feltételeinek megteremtése, a pedagógusképzés megújítása, a tanárok, iskolavezetők felkészítése, tanulói kulcskompetenciák fejlesztése, egész napos iskolaprogram kiterjesztése.                

Tovább

Szakképzésbe terelnék a diákokat a kötelező felvételivel?

2016, október 20 - 09:00, PSZ a sajtóban

Értékelje a cikket
  Átlag: 5 (szavazat)

A szakértők, a pedagógusszakma képviselői megdöbbentek Lázár János kancelláriaminiszternek a kötelező gimnáziumi felvételiről szóló bejelentéséről. Nemcsak megdöbbentek, de nem is értik - írta a Magyar Nemzet Online, amelynek a PSZ elnöke is kifejtette véleményét:              

Tovább

Oldalak