Gyermekjogok az iskola világában

Az iskola az alapjogok és a gyermekjogok érvényesülése szempontjából különleges közeg: egyszerre tartogathat kihívásokat és generálhat problémákat. Az iskolára érdemes lehetőségként, a jogvédelem perspektívájából tekinteni, figyelembe venni a nemzetközi tapasztalatokat és megfogalmazni a válaszokat. Mindezeket szem előtt tartva az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala az UNICEF Magyar Bizottsága Alapítvánnyal, valamint a Flamand Kormány magyarországi delegációjával együttműködésben „Brave School World? - Gyermekjogok az iskola világában” címmel konferenciát rendezett Budapesten 2015. november 26-án.

PSZ: mielőbb tárgyalni kell a köznevelés gondjairól

 Azonnali tárgyalásokat sürget a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), ezt szorgalmazza az a levél is, amelyet a minap kapott meg a miniszterelnök.

Pedagógusok generációit köszöntötték Szegeden is

Díszdiplomásokat és pályakezdő pedagógusokat köszöntött a város nevében Solymos László alpolgármester a városháza dísztermében 2015 november 24-én. Az idén összesen 142 olyan pedagógus kapott díszoklevelet, aki több mint fél évszázada vette át tanári diplomáját.
 
Erről a szeged.hu portálon olvashat:

Emlékdiplomát adtak át Székesfehérváron nyugdíjas pedagógusoknak

Emlékdiploma-átadó ünnepségen köszöntöttek 52 nyugdíjas pedagógust Székesfehérváron, a Városházán: arany, gyémánt, vas és rubin okleveleket adtak át a tanári munka és az életpálya megbecsüléseként 2015. november 24-én.  Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Fejér Megyei Szervezetének elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy ez a pedagógusnemzedék példamutató felelősséget vállalt, nehéz körülmények között is a becsületes életre, a tisztességes helytállásra nevelte tanítványait - erről a szekesfehervar.hu honlap számolt be.
 
További információk

PSZ: A Klik jövőre is adósságokkal küzd majd

Hiába kapott a napokban 26,7 milliárdot az állami intézményfenntartó, alapvetően alulfinanszírozott, így a hiányt a jövő évben is görgeti majd maga előtt - erről nyilatkozott Galló Istvánné, a PSZ elnöke a Civil Rádió reggeli műsorának 2015. november 25-én. Jelezte azt is, hogy a pedagógusok hónap óta megelőlegezik az útiköltséget, egyes óraadók nem kapják meg a díjazásukat, jubileumi jutalmakat nem fizetnek ki több évtizede pályán lévő tanároknak. A PSZ a minap levelet küldött Orbán Viktornak, mielőbbi tárgyalásokat sürgetve.
 
Hallgassa meg az interjút!

PSZ: a kormányfőtől vár választ a szakszervezet

Ha Orbán Viktornak nem lesz érdemi válasza arra a levélre, amelyet a PSZ küldött a kormányfőnek, Galló Istvánné nem zárja ki egy esetleges pedagógussztrájk lehetőségét sem 2016 januárjában - ezt nyilatkozta a PSZ elnöke az ATV esti híradójának 2015. november 23-án. A levél előzménye, hogy hétvégén fórumot tartottak a pedagógusok, tiltakozva az elmaradt juttatások, a munkaterhek, az etikai kódex, az állami ellenőrzés miatt.
 
Nézze meg az interjút!

Nyílt levél Balog Zoltán miniszternek

Tisztelt Miniszter Úr!
A Pedagógusok Szakszervezete (1068 Budapest, Városligeti fasor 10.) képviseletében i n d í t v á n y o z o m, törvényességi ellenőrzési jogkörében eljárva állapítsa meg, miszerint a Nemzeti Pedagógus Kar 2015. évi november 14-ei ülése törvénysértő módon fogadta el a Nemzeti Pedagógus Kar Etikai Kódexét, és az e tárgykörben hozott határozatát a Karnak semmisítse meg.

Tekintse meg a miniszternek írt levelet!

Nyílt levél Orbán Viktor miniszterelnöknek

Tisztelt Miniszterelnök Úr!
A Pedagógusok Sztrájkbizottsága tagjaként a Pedagógusok Szakszervezete abban a reményben kötött megállapodást Magyarország Kormányával, hogy ezzel hozzá tud járulni a köznevelés rendszere zökkenőmentes átalakításához, működésének megszervezéséhez, az új foglalkoztatási rend bevezetéséhez.

Tekintse meg a miniszterelnöknek írt levelet!

 

PSZ: a kongresszus áttekinti a kormánnyal kötött megállapodást

Levelet ír Orbán Viktor miniszterelnöknek a Pedagógusok Szakszervezete. A követeléseket azon a fórumon fogalmazták meg, amelyet a Magyar Közoktatás Napja alkalmából tartott a szakszervezet hétvégén. A PSZ decemberben kongresszust tart, ott dől el, mi lesz a következő lépés, ha nem érkezik (érdemi) válasz a kormányfőtől. Erről Galló Istvánné, a PSZ elnöke beszélt az ATV Start című műsorában 2015. november 23-án.

Nézze meg az interjút!

Az igazság pillanata - Hogy érzed magad?

A Pedagógusok Szakszervezete Budapesten a Szakszervezetek Házában a Magyar Közoktatás Napja alkalmából tartotta rendezvényét, melynek alcíme ez volt: Az igazság pillanata - Hogy érzed magad? Galló Istvánné, a PSZ elnöke bevezetőjében arról beszélt, ünnepelni kellene, de nincs rá ok.

Nézze meg a fórum teljes anyagát és tekintse meg az összeállítást!

Oldalak

Feliratkozás Pedagógusok Szakszervezete RSS csatornájára