Sztrájkbizottság sajtótájékoztató

Folytatódnak a tárgyalások a köznevelési államtitkársággal és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) az oktatást-nevelést segítő dolgozók béren kívüli juttatásáról, amelyre ígéretet kaptak a sztrájkmegállapodást korábban aláíró szakszervezetek. Erről a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke beszélt budapesti sajtótájékoztatóján, 2015. március 26-án.

Tájékoztató

A Pedagógusok Szakszervezete Országos Jelölőbizottsága a PSZ alelnöki tisztségre történő jelölést 2015. március 15-én lezárta.
Az Országos Jelölőbizottság 2015. április 2-án tartja soron következő ülését, amelyen megvizsgálja a jelölések szabályosságát, és ezt követően határozatot hoz a jelölésekről. Az ülésen kitűzi a jelöltek meghallgatásának időpontját, és megfogalmazza a meghallgatás témaköreit.
Az alelnökjelöltek nevét, ezt követően nyilvánosságra hozza.

Gyermekvédelmi országos értekezlet a PSZ budapesti székházában

Országos értekezletet tartott 2015. március 12-én a PSZ Gyermekvédelmi Tagozata, melyen meghívottként gyermekotthonok igazgatói, helyettesei, szakmai vezetők is részt vettek.
Tekintse meg az előadó prezentációját és képgalériánkat!

PSZ felmérése a pedagógusok terhelésének mértékéről

A kérdőív kiltöltése február 28-án lezárult. Köszönjük a beérkezett válaszokat!

Válaszok megtekintése

A kilencéves iskola az általános a világon

“Az a jó közoktatás, amely a gyerekekhez igazodik” - mondta a Metropol című lapnak Galló Istvánné, a PSZ elnöke a 9 évfolyamos általános iskola terve kapcsán.

 

A pedagógusok többsége leterhelt

Többet dolgoznak az új életpályamodell bevezetésével, a többségnek nem fizetik ki a túlórát - írta a Metropol

Óvodapedagógiai országos értekezlet a PSZ budapesti székházában

Az ország minden részéből érkeztek óvónők és óvodai dolgozók a Pedagógusok Szakszervezetének országos értekezletére 2015. február 24-én.

Eredményes tárgyalások a KLIK SZMSZ-éről

 

Rövidesen kezdődnek az egyeztetések a minisztériummal a szakképzés átalakításáról

Czomba Sándor szakképzésért felelős államtitkárral, valamint Odrobina László helyettes államtitkárral találkozott a Nemzetgazdasági Minisztériumban Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke és Szüdi János szakértő 2015. január 30-án, pénteken. A megbeszélésen megállapodtak arról, hogy hamarosan megkezdik a szakértői szintű tárgyalásokat a szakképzés kormány által tervezett átalakításáról.

Az esélyegyenlőség megteremtése elsősorban az állam feladata

Dr. Demeter Judit, az Egyenlő Bánásmód Hatóság volt elnöke szerint Magyarországon nem az a kérdés, hogy mennyi pénzből lehetne felszámolni az esélyegyenlőtlenséget, hanem hogy mennyiből lehet megállítani, visszafordítani a kedvezőtlen változásokat. Úgy véli, az esélyegyenlőség megteremtése olyan komplex társadalompolitikai döntéssorozatot igényelne, amelyben a gazdaság, az oktatás- és a szociálpolitika, a foglalkoztatás és a családpolitika mind egy irányba, a társadalmi igazságosság irányába mutat. Beszélgetésünkből az is kiderül, a volt elnök szerint milyen jövőt ígér, ha nem lépünk az ügyben.  – Interjú a Pedagógusok Lapja 2015/01-es számából.

Oldalak

Feliratkozás Pedagógusok Szakszervezete RSS csatornájára