Üdvözöljük a Pedagógusok Szakszervezete honlapján!


98 éve az érdekvédelem szolgálatában

Elnöki köszöntő


A PSZ az egyik legrégebbi, taglétszámát tekintve egyik legnagyobb ágazati szakszervezet Magyarországon. TOVÁBB

 

Pedagógusok, honlaplátogatók figyelem!

 

Alkotmánybírósághoz fordult a PSZ. A PSZ minden lehetséges eszközzel fellép - a megítélése szerint - alaptörvény-ellenes intézkedés ellen.

 

Beadvány-minta azok részére, akik „sikertelen” minősítési eljárás miatt kimaradnának a Pedagógus II. fokozatba történő automatikus átsorolásból

 

A 326-os Korm. rendelet módosításáról szóló Tájékoztató negyedik része megtekinthető a zárt felületen. 

 

Az alábbiakban olvashatják azt a levelet, amelyet a Pedagógusok Szakszervezete írt a minap az oktatási államtitkárnak, sürgetve a Pedagógusok Sztrájkbizottsága azonnali összehívását.
LINK

 

Ez történt

Lapszemle október 21.

2016, október 21 - 10:52, Lapszemle

Értékelje a cikket
  Átlag: 5 (szavazat)

A PSZ nem ért egyet a köznevelési törvény tervezett módosításával, nem erőltetné a szakképzésbe a diákokat és megvan a tankötelezettség leszállításának következménye: több tízezer diák hagyja el az iskolát, ha betölti a 16-dik életévét.          

Tovább

Sok diák hagyja ott az iskolát

2016, október 21 - 09:38, Közszereplések

Értékelje a cikket
  Átlag: 4 (szavazat)

A PSZ szerint megvan a tankötelezettség leszállításának következménye: több tízezer diák hagyja el az iskolát, ha betölti a 16-dik életévét. Az EMMI szerint korábban még nagyobb arányú volt a lemorzsolódás. Galló Istvánné elnök az RTL híradójának nyilatkozott 2016. október 20-án.

Tovább

Papírízű harc az iskolaelhagyás ellen

2016, október 20 - 15:36, Hírek

Értékelje a cikket
  Átlag: 4 (szavazat)

Az iskolarendszer térségi fejlesztése, a korai jelzőrendszer működési feltételeinek megteremtése, a pedagógusképzés megújítása, a tanárok, iskolavezetők felkészítése, tanulói kulcskompetenciák fejlesztése, egész napos iskolaprogram kiterjesztése.                

Tovább

Szakképzésbe terelnék a diákokat a kötelező felvételivel?

2016, október 20 - 09:00, PSZ a sajtóban

Értékelje a cikket
  Átlag: 5 (szavazat)

A szakértők, a pedagógusszakma képviselői megdöbbentek Lázár János kancelláriaminiszternek a kötelező gimnáziumi felvételiről szóló bejelentéséről. Nemcsak megdöbbentek, de nem is értik - írta a Magyar Nemzet Online, amelynek a PSZ elnöke is kifejtette véleményét:              

Tovább

Kérdőív a közoktatás megújításáért

2016, október 19 - 14:01, Hírek

Értékelje a cikket
  Átlag: 5 (szavazat)

Az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének munkacsoportja - az OFOE a CKP tagja - a közoktatás megújulása és megújítása érdekében kérdőívet szerkesztett, hogy megismerje a közoktatás iránt érdeklődő pedagógusok, szülők és tanulók véleményét.         

Tovább

Nem ért egyet a PSZ a köznevelési törvény tervezett módosításával

2016, október 19 - 09:17, Közszereplések

Értékelje a cikket
  Átlag: 5 (szavazat)

A múlt heti konzultáción az EMMI képviselői nem mutattak nagy hajlandóságot arra, hogy egyetértsenek a PSZ észrevételeivel, amelyeket a köznevelési törvény tervezett módosításához küldött az érdekképviselet - mondta a Klubrádiónak Galló Istvánné elnök 2016. október 19-én.    

Tovább

Oldalak