Gosztonyi Gábor alelnök

Gosztonyi Gábor 1969.11. 10-én született Budapesten. Az ELTE-TFK-n szerzett történelem-orosz szakos általános iskolai, majd az ELTE-BTK-n történelem szakos középiskolai tanár diplomát. A BMGE Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán 2005-ben végzett közoktatási vezetőként.


Pályáját általános iskolákban kezdte, majd az Öveges József Középiskolában töltött 16 évet történelem tanárként. Ezen időszak alatt segítette az SNI-s és BTM-s diákok érettségihez való jutását – pedagógusként és osztályfőnökként egyaránt. A diákönkormányzat munkáját segítő pedagógusként koordinálta a tanórán kívüli szakmai és közösségi programok megszervezését. Több iskolai projektben is fontos szerepet vállalt, tagja volt a Dél-Budai TISZK közösségi csoportjának, több éven át vezetője volt a történelem munkaközösségnek.


2008-tól dolgozott diák-önkormányzati szaktanácsadóként, 2010-től érettségi elnöki feladatokat is ellátott. 2015-től mint mesterpedagógus köznevelési szakértőként is dolgozott.


2003-ban lépett be a Pedagógusok Szakszervezetébe, a következő évben az iskolai alapszervezet titkárává választották, ekkor kapcsolódott be a PSZ Budapesti Szakoktatási Szervezetének munkájába. A PSZ XXVI. kongresszusa 2016. március 6-án a szakszervezet alelnökévé választotta.