Bemutatkozás

Bemutatkozás

 

Elnök

GALLÓ ISTVÁNNÉ (sz. Péter Piroska) 1953-ban született Gödöllőn. Az Esztergomi Tanítóképző Főiskolán szerzett pedagógusdiplomát. Ezt követően bánásmód pszichológia szakon, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen közoktatásvezetői (szakszervezeti vezető) szakon is oklevelet szerzett.

Pedagóguspályáját nevelőként kezdte Dányban. 1980-tól a budapesti Erdélyi Utcai Általános Iskolában, 2000-től a Dugonics András Általános Iskola és Gimnáziumban, 2004-től a Práter Utcai Általános Iskolában tanított. 1986-2007 között a Budapest VIII. kerületi 1-2. osztályos tanítók kerületi szakmai munkaközösségének vezetőjeként dolgozott.

1972-től tagja a Pedagógusok Szakszervezetének. Szakszervezeti tisztségek: 1983-86 között intézményi bizalmi, majd 1986-2000 között alapszervezeti titkár volt. 1990-től 2007-ig a Pedagógusok Szakszervezete VIII. kerületi titkára, 1994-től budapesti titkára és az Országos Vezetőség tagja. 2007-től megbízott alelnökként, majd a 2008-as tisztújító kongresszus óta elnökként vezeti a Szakszervezetet. Ebben a pozíciójában 2013-ban a tagság ismételten megerősítette.

2007-től a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) budapesti koordinációjának képviselője, ebben az évben a szövetség alelnökévé is megválasztották.

 

Alelnök

SZABÓ ZSUZSANNA 1957-ben született a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton. A nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerzett tanító szakos diplomát, majd Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen közoktatási és érdekképviseleti vezető oklevelet.

Tanítói munkáját a szolnoki Széchenyi Körúti Általános Iskolában kezdte, folyamatosan osztályfőnökként is dolgozva. Részt vett pedagógusi komplex értékelési modellek és intézményi értékelési programok kidolgozásában és a Comenius 2000 minőségfejlesztési program támogató szakértői csoportjában.

1975-től a Pedagógusok Szakszervezetének tagja, 2000 óta alapszervezeti titkár. 2003-2008 között függetlenített titkár Jász-Nagykun-Szolnok megyében, emellett az Országos Vezetőség tagja. 2008 óta a Szakszervezet alelnöke, egyben a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma ügyvivő testületének is tagja.

 

Alelnök

GOSZTONYI GÁBOR 1969-ben született Budapesten. Az ELTE TFK-n szerzett történelem-orosz szakos általános iskolai, majd az ELTE BTK-n történelem szakos középiskolai tanár diplomát. A BMGE Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán pedig 2005-ben végzett közoktatási vezetőként.

Pályáját általános iskolákban kezdte, majd az Öveges József Középiskolában töltött 16 évet történelemtanárként. Ezen időszak alatt segítette az SNI-s és BTM-es diákok érettségihez való jutását – pedagógusként és osztályfőnökként egyaránt. A diákönkormányzat munkáját segítő pedagógusként koordinálta a tanórán kívüli szakmai és közösségi programok megszervezését. Több iskolai projektben is fontos szerepet vállalt, tagja volt a Dél-Budai TISZK közösségi csoportjának, több éven át vezetője volt a történelem munkaközösségnek.

2008-tól diák-önkormányzati szaktanácsadó, 2010-től pedig érettségi elnöki feladatokat is ellátott. 2015-től, mint mesterpedagógus, köznevelési szakértőként is dolgozott.

2003-ban lépett be a Pedagógusok Szakszervezetébe, a következő évben az iskolai alapszervezet titkárává választották, ekkor kapcsolódott be a PSZ Budapesti Szakoktatási Szervezetének munkájába. A PSZ XXVI. kongresszusa 2016. március 6-án a szakszervezet alelnökévé választotta.